Sekretar i Përgjithshëm

OSMAN SHAHINI

I lindur më 2 tetor 1966, në Muzeqinë të Shtimes.

I martuar, dy fëmijë.

I diplomuar në Fakultetin Filozofik të UP-së, në degën e historisë.                                                                                                                                                

  • 1986 – burgoset dhe dënohet me 4 vjet burg;
  • 1991/93 – prodekan-student në Fakultetin Filozofik;
  • 1992/93 – kryetar i Shoqatës së Historianëve të Rinj të Kosovës;
  • 1996 – kryetar i degës së LKÇK-së në Zvicër dhe nënkryetar i Këshillit Koordinues për diasporë;
  • 1999 – anëtar i Këshillit të Përgjithshëm  të LKÇ-së; udhëheqës për moral dhe politikë në kuadër të Shtabit të Zonës Operative të Nerodimes (UÇK);
  • 1999 – drejtor për trashëgimi kulturore në kudër të Qeverisë së Përkohshme të Kosovës;
  • Një nga themeluesit e Lëvizjes për Bashkim;
  • Nga viti 2008 punoi në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT);
    2015 e tutje - Sekretar i Përgjithshëm në MeD.